Skip to main content

El jurat avaluador dels 93 treballs que s’han presentat a la tercera edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local s’ha reunit per elegir els finalistes de cadascuna de les set categories.

El jurat ha triat com a finalistes en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o premsa en línia el reportatge publicat a la Revista de Girona titulat «Un empordanès a la cort de Hassan II», de Jordi Carreras; la sèrie «Gironins al món», d’Alfons Petit, publicada al Dominical del Diari de Girona, i l’article «Esclaves de la llibertat», de Tura Soler, publicat també a la Revista de Girona.

Els programes Camí gironí de Sant Jaume, de Francesc Ahumada i Jordi Carreras, emès a Televisió de Girona; Somnis atrapats, de Marc Faro i Anna Teixidor, que es va poder veure al 33, i Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina, dirigit per Amaranta Gibert i emès a Canal Català, són els tres finalistes del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió en línia.

En la categoria de fotografia, el jurat ha escollit com a finalistes les fotos Els joves de l’encenedor, de Pere Duran; Ryanair es difumina, de Joan Castro, i la sèrie «L’esprint final de Mas», d’Eddy Kelele.

Pel que fa al premi a la millor informació digital, els finalistes elegits pel jurat són la televisió per Internet Sies.tv, el diari digital AraGirona.cat, i el periòdic digital de Santa Eugènia de Ter Eldimoni.com.

Com que al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio només es van presentar tres treballs, el guanyador es proclamarà el mateix dia de la cerimònia.

El jurat ha decidit no atorgar el premi al millor projecte sobre comunicació perquè l’únic treball presentat, tot i la seva qualitat, no s’ajusta a les bases de la convocatòria. Igualment, s’ha declarat desert el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.