Víctor Amela reflexiona sobre el paper del periodisme en «A la contra i en vanguàrdia»

Aquest dimarts, a la biblioteca Carles Rahola, ha tingut lloc la darrera conversa de la Setmana dels Rahola: «A la contra i en vanguàrdia», en què el periodista i escriptor Víctor Amela ha explicat a la periodista i gestora cultural Rosa Gil anècdotes que ha viscut des que es va crear la secció d’entrevistes «La Contra» a La Vanguardia, ara fa vint anys.

La taula rodona «Informar davant del terror» analitza com van tractar els mitjans els atemptats de Barcelona

El debat ha comptat amb la cap de Comunicació dels Mossos, Patrícia Plaja, el fotoperiodista Xavier Jubierre i el doctor en comunicació Xavier Ramon, i ha estat moderat per la periodista Cristina Buesa

De «Què vol dir fer crítica cultural» a informar sobre els atemptats, a la Setmana dels Rahola

Aquest divendres ha tingut lloc la taula rodona sobre crítica cultural «La millor feina del món? Què vol dir fer crítica cultural», que ha anat a càrrec d’Òscar Broc, Anna Pérez, Pep Prieto i Gemma Busquets. En aquesta ocasió la quarta activitat de la Setmana dels Rahola ha tractat sobre els secrets de la crítica.

«De l’1 d’octubre al 155: com ens ho han explicat els mitjans» a la crítica cultural

Ahir al migdia, a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la UdG, va tenir lloc el segon dels actes de la Setmana dels Rahola: el diàleg entre Mònica Planas i Jordi Balló, que van tractar sobre com han recollit els mitjans de comunicació els esdeveniments polítics produïts a Catalunya els darrers mesos. El diàleg, titulat «De l’1 d’octubre al 155: com ens ho han explicat els mitjans», dirigit per la periodista Cristina Valentí, va tractar sobre si els mitjans de comunicació han estat transmissors objectius d’aquests fets o bé hi han pres partit.

Conversa entre Fermí Santamaria i Justo Molinero, primera activitat de la Setmana dels Rahola

Ahir va tenir lloc la conversa «La ràdio sobre rodes» entre Fermí Santamaria, vicepresident segon de la Diputació i alcalde de Llagostera, i Justo Molinero, conegut locutor radiofònic i president del grup Tele Taxi, dos andalusos establerts a Catalunya i bons amics entre ells.

IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La categoria de millor projecte sobre comunicació periodística ha quedat deserta perquè no s’hi va presentar cap treball.