Skip to main content

El Centre Cultural La Fàbrica de Celrà acull la segona itinerància de l’exposició «Set mirades a dotze mesos»; una selecció de les 114 imatges que es van presentar a la setena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra (de la qual s’ha editat un catàleg) està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i s’inclou dins el programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona, de manera que ja ha passat per Girona i la Jonquera. A Celrà es podrà veure entre els dies 3 i 30 de novembre, de dilluns a divendres, de deu del matí a nou del vespre, i els dissabtes de deu del matí a dues del migdia, i de cinc de la tarda a deu de la nit.


L’exposició està integrada per trenta fotografies que recorden alguns dels fets que van ser notícia als mitjans al llarg de l’any 2015, i recuperen també temes que potser van passar més desapercebuts però que igualment van tenir la seva transcendència informativa.

Els fotògrafs que van prendre part en els Rahola van recollir amb encert el procés català, festes i tradicions gironines (com ara la Setmana Santa o correfocs), l’incendi que es va produir a les Pedreres el mes de juliol, el rodatge de la sèrie Joc de trons o fites del futbol gironí.

La sèrie guanyadora, per exemple, reflecteix la desil·lusió dels jugadors i dels seguidors del Girona FC, que va estar a punt de pujar a primera divisió. El seu autor, Aniol Resclosa, va saber captar, amb les cinc imatges de la sèrie titulada Minut 91, la tristesa i la impotència d’aquell final de partit, quan un gol del CD Lugo va frustrar el somni de l’equip gironí després d’una gran temporada. Aniol Resclosa va recollir «la decepció dels aficionats» a l’estadi de Montilivi just en el moment que el Lugo va marcar el gol de l’empat, de manera que la seva sèrie mostra «la tristesa dels jugadors i dels seguidors» del Girona, que van veure com l’ascens se’ls escapava en el darrer instant.

«Set mirades a dotze mesos» inclou fotos d’Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Toni Ferragut, Aniol Resclosa, Jordi Ribot i Lluís Serrat. Les institucions, associacions i entitats gironines que vulguin acollir-la poden sol·licitar-la per mitjà del portal web wwww.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.