Skip to main content

L’economista ha analitzat la situació actual i creu que la recessió encara durarà un temps però que ja es veu el final

L’acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, conduït per Marc Giró, tindrà lloc dimarts vinent a l’Auditori de Girona

No hi ha dubte que Santiago Niño Becerra és un gran comunicador. Avui ho ha tornat a demostrar, i ha omplert l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona en el darrer acte de l’XI Setmana dels Rahola. Un economista parlant sobre la crisi econòmica. S’ha de ser molt bo!

En una conversa que ha conduït la periodista Teia Bastons, Niño Becerra, amb el seu discurs divulgatiu i entenedor, ha parlat tant d’economia domèstica com d’altes finances, i ha procurat fer entenedor per què una guerra en un país llunyà pot fer caure l’economia mundial, o per què la renda bàsica pot afectar a tota l’economia, o com afecta la crisi econòmica al preu de l’habitatge. Tot és un problema d’oferta i demanda.

Catedràtic emèrit de la Universitat Ramon Llull, conferenciant i consultor, és conegut per la seva facilitat per comunicar i divulgar els termes econòmics més complicats. És un convidat habitual als mitjans de comunicació, on ha publicat milers d’articles. També és autor d’una desena de llibres sobre economia. El darrer, Futuro. ¿Qué futuro? (Ariel, 2022), se centra en què podem esperar econòmicament i socialment després de la pandèmia de la covid-19.

L’XI Setmana dels Rahola ha intentat donar algunes claus per no perdre’ns en el laberint de l’actualitat. S’han programat cinc converses en profunditat, variades i molt necessàries, per ajudar a comprendre una mica més bé alguns dels temes més recurrents als mitjans de comunicació en els darrers mesos.

La Setmana dels Rahola està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Carles Rahola, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona.

Dimarts vinent, 21 de febrer, a les 8 del vespre, hi haurà l’acte de lliurament dels XIV Premis Carles Rahola de Comunicació Local a l’Auditori de Girona. La gala, que tornarà a conduir el carismàtic Marc Giró, culmina la Setmana dels Rahola i en el seu transcurs es faran públics els noms dels guanyadors de les set categories dels guardons i de la beca dels Premis Carles Rahola.

Recordeu que l’etiqueta oficial de l’XI Setmana dels Rahola és #Rahola23, i la web, www.premiscarlesrahola.cat.