Skip to main content

Els guardons, instituïts per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, estan dotats amb 8.000 euros repartits en set categories

La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya obren la convocatòria de l’onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

Els premis, que tenen com a objectiu fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre informació de tipus periodístic, consten de set categories:

  • projecte de comunicació periodística
  • premsa
  • ràdio (Premi Miquel Diumé)
  • televisió
  • fotografia
  • informació digital
  • comunicació institucional

Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del projecte, que té una dotació de 2.000 euros.

Els treballs han d’haver estat publicats, emesos o difosos entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2019, i es podran presentar fins al dia 8 de gener de 2020.

La Beca dels Premis Rahola es convocarà en breu

D’altra banda, s’obrirà en breu el període per optar a la cinquena edició de la Beca dels Premis Carles Rahola, que vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines i que convoca l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i de la Diputació de Girona, s’obrirà en breu.

La Beca dels Premis Carles Rahola està dotada amb 3.000 euros i té dues modalitats, professional i universitària, que s’alternen anualment. La primera s’atorga a un projecte elaborat per periodistes col·legiats i la segona es concedeix a un estudiant universitari en el marc del projecte de final del grau o màster que estigui cursant. En tots dos casos, el projecte de recerca ha de basar-se principalment en els recursos de l’Arxiu Municipal de Girona. En aquesta edició, es convocarà la beca destinada als periodistes col·legiats.

Trobareu les bases completes dels premis i el full d’inscripció a cada categoria al web www.premiscarlesrahola.cat. A la mateixa web es penjaran les bases de la beca tan bon punt se n’obri la convocatòria.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, instituïts per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya conjuntament amb la Diputació de Girona, tenen com a objectiu fomentar la creativitat i la qualitat informativa, així com les iniciatives de qualitat per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació d’interès per a la societat, amb independència del canal, format, àmbit o naturalesa de la iniciativa.