Skip to main content

Els guardons, dotats amb 8.000 euros, estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

La VI Beca dels Premis Carles Rahola, destinada a periodistes col·legiats i convocada per l’Ajuntament de Girona, ha rebut tres propostes

La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dijous 20 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, i serà presentada per Rafel Faixedas i Carles Xuriguera

A l’onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s’hi han presentat 69 treballs elaborats per 82 autors, unes xifres que creixen significativament respecte l’anterior edició, quan va haver-hi 55 treballs i 51 participants.

La categoria que ha registrat més participació ha estat la de millor fotografia de premsa, que ha rebut 29 treballs presentats per onze professionals; seguida de la de millor treball en premsa, amb 23 treballs elaborats per 25 periodistes. Al Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio hi opten set programes realitzats per 29 persones, mentre que a la categoria de millor informació digital s’hi ha presentat cinc propostes elaborades per deu participants. En l’apartat de millor treball en televisió s’hi han presentat quatre programes i sis autors. Tan sols un treball, presentat per una persona, opta a millor iniciativa de comunicació institucional i, malauradament, la categoria de millor projecte de comunicació periodística no ha rebut cap proposta.

Totes les categories dels Premis estan dotades amb 1.000 euros, llevat de la del millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros (però que aquest any ha quedat deserta).

La VI Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, està dotada amb 3.000 euros i vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, i s’adreça, en anys alterns, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris. En aquesta edició estava destinada a professionals, i s’hi han presentat tres candidatures.

Les xifres d’aquesta edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local són les següents:

  • Fotografia: 29 treballs d’11 autors
  • Premsa: 23 treballs de 25 autors
  • Ràdio: 7 treballs de 29 autors
  • Informació digital: 5 treballs de 10 autors
  • Televisió: 4 treballs de 6 autors
  • Comunicació institucional: 1 treball d’1 autor

Els noms dels guanyadors dels XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 20 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. Els presentadors de la gala seran els actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines ifomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura.

 

Vuitena Setmana dels Rahola
La Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la biblioteca pública Carles Rahola i la Universitat de Girona, estan preparant la Vuitena Setmana dels Rahola, prèvia al lliurament dels guardons. La programació inclou diversos actes públics centrats en la comunicació i l’actualitat, i es presentarà a principis del mes de febrer.