Skip to main content

Des d’avui i fins al proper dijous 29 de febrer, es pot veure la mostra «RaholaFoto2023» a la sala d’exposicions de la primera planta de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, en el marc de la XII Setmana dels Rahola. Es tracta d’una selecció dels quaranta-cinc treballs fotogràfics que es van presentar als Premis Carles Rahola de Comunicació Local de l’any passat.

La mostra es compon de vint fotografies de la vida quotidiana, que demostren que no fa falta cap gran esdeveniment per captar imatges extraordinàries. Des del trasllat d’un nadó d’una clínica a una altra, el pas d’una frontera o l’arribada a un país desconegut, fins a un carrer ple d’escombraries o la delicadesa d’una veterinària guarint una truja paralítica al santuari d’animals Gaia (a Camprodon). Aquesta última fotografia, obra de Pau de la Calle, va ser la guanyadora en l’edició passada.

«RaholaFoto2023» inclou imatges de Lluís Serrat, Martí Navarro, Glòria Sánchez, Pere Duran, Aniol Resclosa, Jordi Borràs, David Aparicio, Dolors Gibert, Miquel Riera, Carles Palacio, Joan Castro, Toni Vilches, Jordi Ribot i Pau de la Calle. Quasi totes les fotografies es van fer al llarg del 2022, tot i que n’hi ha una del 1994, que es va poder presentar al concurs perquè va ser publicada a la Revista de Girona l’any passat.

Aquesta és la tercera parada de l’exposició, després d’haver estat a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes i al Centre Cívic Joaquim Xirau de Figueres. Fins a finals del 2024, la mostra estarà integrada en el Programa d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona.