Skip to main content

L’exposició «RaholaFoto2021», una selecció de les 109 imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, itinera per diferents espais de les comarques gironines perquè tothom que hi estigui interessat la pugui visitar.

La mostra, de la qual se n’ha editat un catàleg, està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i s’ha integrat al programa d’exposicions itinerants de la Diputació.

Aquesta exposició correspon a una selecció, ampliada en el catàleg, dels trenta treballs fotogràfics que es van presentar a la dotzena edició dels Premis, centrada en l’any 2020. Aquell any, semblava que el temporal Gloria havia de ser-ne el protagonista, però les destrosses que va deixar a les comarques gironines van passar a la categoria d’anècdota quan, al març, va irrompre el coronavirus per canviar-ho tot.

Tant la fotografia guanyadora com la finalista del certamen copsen de manera magistral el duríssim rastre que deixa la COVID-19 dins els hospitals. No són les úniques. La majoria de les imatges presentades mostraven com un virus va sacsejar les nostres vides i les va alterar durant molt més temps del que havíem previst.

Una vegada més, els fotoperiodistes van tenir un paper essencial a l’hora de confrontar-nos amb una realitat que, sobretot als primers mesos, les autoritats preferien que s’expliqués amb xifres i no amb imatges. Fotografies com les que integren aquesta exposició són necessàries per recordar-nos que darrere dels números i de les estadístiques hi ha persones, amb les seves emocions, pors i esperances.

«RaholaFoto2021» inclou fotos de Martí Albesa, David Aparicio, Cèlia Atset, Joan Castro, Pere Duran, Toni Ferragut, Dolors Gibert, Eduard Martí, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Glòria Sánchez i Marc Sanye.

Les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir aquesta exposició poden demanar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.

Podeu consultar les itineràncies que està fent aquesta exposició en l’enllaç wwww.ddgi.cat/exposicions.