Skip to main content

El periodista Manel Alías explica, en la segona conversa de la Setmana dels Rahola, com s’ha arribat a la situació actual a Ucraïna

Alba Sidera reflexionarà dilluns vinent sobre l’auge de l’extrema dreta a Itàlia i a Europa

Proper, planer i directe. El públic que ha omplert l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona en l’acte «Des de Rússia, amb dolor» ha entès perfectament per què Manel Alías ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seva cobertura de la guerra a Ucraïna. Sense complicacions i amb passió, el periodista ha compartit la seva visió sobre aquest conflicte que ja fa un any que dura, i ha intentat desentranyar les complexitats de la política russa.

De la mateixa manera que ho feia amb les seves cròniques –entenedores i colpidores– a TV3 i a Catalunya Ràdio, Alías ha connectat amb els assistents i se’ls ha posat ràpidament a la butxaca, en una conversa que s’ha fet curta i que ha conduït la periodista Marta Costa-Pau.

L’XI Setmana dels Rahola fa ara una pausa i es reprendrà dilluns vinent, 13 de febrer, a les 6 de la tarda, a l’auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola, amb la conversa «Repetir la història: el feixisme a la cantonada». En aquesta ocasió, la periodista Alba Sidera, que viu a Roma des de fa una quinzena d’anys, ens donarà algunes claus per entendre la política italiana i per intentar endevinar si l’auge de la dreta radical és imparable. Ho farà tot conversant amb el periodista Salvador Garcia-Arbós.

La Setmana dels Rahola arriba a l’onzena edició amb l’objectiu de donar algunes claus per no perdre’ns en el laberint de l’actualitat. S’han programat cinc converses en profunditat, variades i molt necessàries, per ajudar a comprendre una mica més bé alguns dels temes més recurrents als mitjans de comunicació en els darrers mesos.

La Setmana dels Rahola està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Carles Rahola, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona.

Recordeu que l’etiqueta oficial de l’XI Setmana dels Rahola és #Rahola23, i la web, www.premiscarlesrahola.cat.