Skip to main content

La periodista, afincada a Roma, considera que l’auge d’aquesta tendència encara no ha arribat al seu sostre

La propera conversa de l’XI Setmana dels Rahola serà dijous i estarà protagonitzada per Eloi Vila

La periodista gironina Alba Sidera fa una quinzena d’anys que viu a Roma i està especialitzada en l’estudi de l’extrema dreta i l’anàlisi política. És una veu que cal escoltar quan ens preguntem si l’auge de la dreta més radical és un fenomen imparable a Europa i al món. I el que sentim de la seva veu és que encara té camí per recórrer, perquè l’actual situació de crisi, d’inseguretat i d’incertesa, dona ales als discursos més radicals.

En una interessant conversa que ha compartit amb el periodista Salvador Garcia-Arbós, Sidera no ha estat gaire optimista respecte al tema plantejat: «Repetir la història: el feixisme a la cantonada». Des de la seva perspectiva, ha analitzat les polítiques italiana i europea per provar d’explicar el creixement de la ultradreta, que governa Itàlia des de fa uns mesos, i que a molts altres països europeus té el poder de marcar l’agenda política.

El públic que ha omplert l’auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola també ha pogut plantejar-li preguntes.

L’XI Setmana dels Rahola continuarà dijous, 16 de febrer, a les 6 de la tarda, al mateix auditori, amb un «Viatge a les trinxeres» protagonitzat pel periodista i guionista Eloi Vila (Al cotxe, Quanta guerra!). Vila repassarà el seu recorregut professional i la seva visió sobre la memòria democràtica en la conversa que mantindrà amb la periodista Clara Vicenç.

La Setmana dels Rahola arriba a l’onzena edició amb l’objectiu de donar algunes claus per no perdre’ns en el laberint de l’actualitat. S’han programat cinc converses en profunditat, variades i molt necessàries, per ajudar a comprendre una mica més bé alguns dels temes més recurrents als mitjans de comunicació en els darrers mesos.

La Setmana dels Rahola està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Carles Rahola, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona.

Recordeu que l’etiqueta oficial de l’XI Setmana dels Rahola és #Rahola23, i la web, www.premiscarlesrahola.cat.