Skip to main content

La vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ha fregat el centenar de treballs presentats. Fins a 146 participants —molts dels quals, en equip— han aportat un total de 94 treballs a les set categories dels Carles Rahola.

Això suposa un increment espectacular respecte a l’edició anterior, que va incloure 71 treballs presentats per 73 autors. En aquest sentit, cal destacar l’augment de les propostes presentades en equip, que són especialment remarcables en les categories dedicades a la informació digital i a la ràdio (amb una proporció de quatre participants per a cada treball).

La categoria que ha registrat més participació ha estat, una vegada més, la dedicada a la millor fotografia de premsa, a la qual s’han presentat 43 treballs de 17 autors, que ha estat seguida del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, amb 22 propostes i 43 participants. El premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio ha rebut 11 programes, realitzats per 44 persones.

En la categoria de millor informació digital hi ha hagut sis treballs elaborats per 24 persones; mentre que en l’apartat que premia la millor iniciativa de comunicació institucional hi ha quatre aspirants. La categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió també ha rebut quatre propostes, presentades per cinc persones, i, finalment, en aquesta edició, tres treballs —presentats per nou persones—opten a la categoria de millor projecte sobre comunicació periodística.

Les xifres de l’edició anterior dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local van ser les següents:

• Fotografia: 28 treballs de 8 autors
• Premsa: 23 treballs de 15 autors
• Ràdio: 6 treballs de 23 autors
• Comunicació institucional: 5 treballs de 5 institucions
• Televisió: 4 treballs de 10 autors
• Informació digital: 3 treballs de 8 autors
• Projecte: 2 treballs de 4 autors

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dijous 23 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, i comptarà amb la presència de la majoria dels participants i amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí.

Aquests guardons, promoguts per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen com a objectiu, d’una banda, reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i, de l’altra, fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Cada premi està dotat amb 1.000 €, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 €.

Cinquena Setmana dels Rahola
La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes han volgut donar més visibilitat als Premis de Comunicació Local i, amb l’objectiu de potenciar-los i d’implicar-hi la societat gironina, estan preparant la Cinquena Setmana dels Rahola —prèvia al lliurament dels guardons—, durant la qual es faran diversos actes públics que, en aquesta ocasió, se centraran especialment en la política. La presentació de la Setmana dels Rahola es farà a principis de febrer