Skip to main content

«Gavarres 365», el projecte que va guanyar la darrera edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ―organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes―, ja és una realitat. En un temps rècord, els seus responsables (Marc Sureda i Elena Trullàs, de Notidig; i Jordi Ribot i Joan Castro, d’Iconna) han posat fil a l’agulla i han materialitzat en una web el que fins fa només uns mesos era una idea.

La sala Miquel Diumé del Col·legi de Periodistes de Girona va acollir ahir la presentació de «Gavarres 365», que, com va recordar el president de la Demarcació de Girona, Joan Ventura, va ser elegit pel jurat com a millor projecte de comunicació periodística «per la seva ambició a l’hora de voler mostrar la realitat d’un territori com el de les Gavarres, de manera dinàmica i amb visió de futur». La presentació va comptar també amb l’assistència del vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria.

«Gavarres 365» és una plataforma informativa multimèdia que recull l’actualitat i els recursos turístics de les Gavarres i la seva àrea d’influència. El seu objectiu és difondre els valors i recursos socials, culturals, turístics i econòmics de la vintena de municipis de la zona per mitjà del periodisme de proximitat, i arribar a ser un referent per a les més de 200.000 persones que hi viuen o la visiten. Per aconseguir-ho, Castro, Ribot, Sureda i Trullàs han apostat per la darrera tecnologia adaptativa amb continguts accessibles des de qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta, mòbil i SmartTV), amb vinculació a les xarxes socials.

Marc Sureda va voler destacar tot el potencial que té el territori de les Gavarres i les múltiples possibilitats que ofereix en turisme, cultura, natura, restauració… i molts altres àmbits. La nova web, segons els seus responsables, «és molt intuïtiva» i aposta pels vídeos curts, «que mostren coses però deixen amb ganes de saber més», van dir. En aquest sentit, van remarcar que el protagonista de «Gavarres365» serà en Piulet, un curiós ocell creat per Joan Castro, que «cada dia sortirà del niu per explicar tot el que passa al territori».

La presentació de «Gavarres365» va servir també per presentar els vins d’una bodega vinculada, és clar, a la zona de les Gavarres: Eccocivi, que ha fet costat des del principi al projecte de Ribot, Castro, Trullàs i Sureda.

 

Fotos: Anna Estartús.