Skip to main content

Aquest dissabte 8 de febrer, ha tingut lloc la conversa entre Toni Soler i Clara Sánchez-Castro sobre «L’humor necessari», primera de les activitats de la VIII Setmana dels Rahola.
Amb humor però molt seriosament, Toni Soler, expert en crear programes amb èxit d’audiència i que ofereixen informació política a un públic que potser no s’interessa pels telenotícies tradicionals, ha parlat sobre quina és la clau de l’èxit i també de molts altres temes.

Unes cent cinquanta persones s’han reunit a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona per seguir la conversa entre el comunicador, Toni Soler i la periodista Clara Sánchez-Castro, que ha encetat la Setmana dels Rahola que se celebra fins al 20 de febrer.

Joan Ventura, president del Col·legi de Periodistes de Girona, ha ressaltat que la VIII Setmana «ofereix un programa farcit de propostes diverses però que hi destaca l’homenatge a Jordi Soler, un dels representants de l’humor gràfic català, periodista, fotògraf i dibuixant».

En la conversa, Toni Soler, ha fet referència al programa Polònia que aquest mes compleix catorze anys i ha destacat que està content de mantenir-se líders d’audiència. Ha reconegut també que al llarg dels anys Polònia ha ajudat a crear referents i a referenciat els catalans i la seva classe política. «Si hem contribuït a prendre’ns la vida amb més humor i riure’ns de nosaltres mateixos ja haurà valgut la pena tot i els problemes i els maldecaps».

Soler ha comentat també que Polònia «és una maquinària de precisió suïssa, que s’enregistra en dues tardes i hi ha un equip molt gran al darrera».

«Des de l’octubre del 2017 no m’ho passo tan bé com abans amb el Polònia, hi ha dies que diria que el fes algú altre perquè estic massa enfadat».

Toni Soler, parlant de les línies vermelles en l’humor, explica els tuits desafortunats de Toni alba sobre Inés Arrimadas i del mocador-bandera de Dani Mateo i comenta que «si un dia t’equivoques demanes disculpes. Els errors formen part de la llibertat d’expressió». I en relació a la nova denúncia que li acaba de posar la fiscalia pel gag dels Mossos d’Esquadra i els gossos, que va emetre en el programa Està passant, de TV3, afirma que «si la fiscalia diu que he fet una cosa malament, això em fa pensar que jo ho he fet bé. Espero que no hi hagi judici».