Skip to main content
General

La beca dels premis Carles Rahola fomenta la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines

By 12/06/2015No Comments

L’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, obre la convocatòria de la primera edició de la beca dels premis Carles Rahola, que té com a objectiu fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines.

Amb la creació d’aquesta beca, l’Ajuntament de Girona s’afegeix a la Setmana dels Rahola, creada per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona com un espai per potenciar els premis Carles Rahola i apropar-los més a la societat, i a la qual també s’ha unit la Universitat de Girona.

La beca dels premis Carles Rahola, dotada amb un total de 3.000 euros i de caràcter anual, té dues modalitats: professional i universitària. La primera, dotada amb 1.800 euros, s’atorgarà a un projecte elaborat per periodistes col·legiats, mentre que la segona, dotada amb 1.200 euros, es concedirà a un estudiant universitari en el marc del projecte de final de grau o màster que estigui cursant. En els dos casos, el projecte de la recerca haurà de basar-se primordialment en els recursos que conté l’Arxiu Municipal de Girona.

Els projectes es poden presentar fins al 15 de novembre d’aquest any i el veredicte del jurat es farà públic durant la gala de lliurament dels premis Carles Rahola de comunicació local, que tindrà lloc a principis de 2016. Està previst que es faci una presentació pública dels projectes guanyadors un cop estiguin finalitzats, en un acte que s’emmarcarà en la Setmana dels Rahola de l’any posterior al de l’adjudicació de la beca.

Els premis de comunicació local Carles Rahola tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. Es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

Consultar les bases de la beca