Skip to main content
General

Fotografies dels VI premis Carles Rahola s’exposen al Col•legi de Periodistes de Girona

By 17/06/2015No Comments

La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l’exposició «Catorze mirades a dotze mesos», una selecció de les cent trenta-cinc imatges que es van presentar a la sisena edició dels premis de comunicació local Carles Rahola. La mostra, organitzada pel CPC-Girona i la Diputació de Girona, es pot visitar fins a mitjan mes d’octubre.

L’exposició està integrada per una trentena de fotografies que recorden alguns dels fets que van ser notícia als mitjans al llarg de l’any 2014, i també recuperen temes que potser van passar més desapercebuts però que van tenir la seva transcendència informativa i, sobretot, gràfica. En aquest sentit, podem dir sense por d’equivocar-nos que el 2014 va ser l’any de la reivindicació nacional catalana: dels quaranta-tres treballs fotogràfics presentats en aquesta sisena edició dels guardons, deu estaven dedicats a la «V» de l’11 de setembre, als actes i concentracions de la campanya «Ara és l’hora» i a la consulta del 9N.

Els catorze fotògrafs que van prendre part en els premis Rahola també van recollir amb encert la gran diversitat d’activitats culturals i lúdiques que tenen lloc a les comarques gironines —sigui en el si de festivals o en el d’esdeveniments puntuals—, i tampoc van faltar imatges de denúncia social.

La sèrie guanyadora, però, és molt especial: correspon a la primera imatge aconseguida de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, després d’haver reconegut l’existència de diners no regularitzats en comptes a l’estranger. Amb aquestes fotos, Pere Duran no només va «caçar» Jordi Pujol, sinó que alhora va ser capaç de transmetre l’essència de la feina del fotoperiodista, la que moltes vegades no es veu: les hores que cal invertir per obtenir la foto desitjada El mateix autor ho explicava dient que «la persistència de vegades té recompensa. Després de moltes hores de guàrdia i centenars de quilòmetres per les valls del Pirineu, aconsegueixes trobar el personatge del moment. Un goig».

«Catorze mirades a dotze mesos» inclou fotos de David Aparicio, Martí Artalejo, Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Joan Carles Codolà, Pere Duran, Antoni Ferragut, Carles Palacio, Aniol Resclosa, Àngel Reynal, Jordi Ribot, Lluís Serrat i Anna Soldevila. L’exposició es pot visitar fins al 16 d’octubre a la nostra seu.