Skip to main content

El fotoperiodista ha mostrat algunes de les seves imatges més impactants i ha conversat amb la periodista Sion Biurrun sobre la seva trajectòria

Manel Alías, que ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seva cobertura de la guerra a Ucraïna, protagonitzarà dilluns el proper acte

Emilio Morenatti és una llegenda dins el món del fotoperiodisme. Al llarg de la seva amplíssima trajectòria ha rebut incomptables guardons, entre els quals hi ha el Premi Pulitzer en la categoria de reportatge gràfic. Avui ha estrenat l’onzena edició de la Setmana dels Rahola en un acte en el qual ha deixat clar que una imatge val més que mil paraules.

Ha mostrat i comentat algunes de les seves fotos més impactants, i ha mantingut una conversa pausada i alhora intensa amb la periodista Sion Biurrun, en la qual ha desgranat algunes anècdotes i ha expressat la seva opinió sobre diversos conflictes internacionals.

El públic que omplia l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona ha tingut l’oportunitat de plantejar preguntes a Morenatti, encara que també ha aprofitat per felicitar-lo per la seva feina.

L’XI Setmana dels Rahola continuarà dilluns, 6 de febrer, a les 6 de la tarda, a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona, amb la conversa «Des de Rússia amb dolor», protagonitzada pel periodista Manel Alías, que ha estat l’enviat especial a Ucraïna de TV3 i Catalunya Ràdio, i que recentment ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la cobertura que n’ha fet. Alías intentarà posar llum al perquè de la invasió russa en una conversa conduïda per la periodista Marta Costa-Pau.

La Setmana dels Rahola arriba a l’onzena edició amb l’objectiu de donar algunes claus per no perdre’ns en el laberint de l’actualitat. S’han programat cinc converses en profunditat, variades i molt necessàries, per ajudar a comprendre una mica més bé alguns dels temes més recurrents als mitjans de comunicació en els darrers mesos. Després de Morenatti i Alías, seguiran Alba Sidera, Eloi Vila i Santiago Niño Becerra.

La Setmana dels Rahola està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Carles Rahola, l’Ajuntament de Gironai la Universitat de Girona.

Recordeu que l’etiqueta oficial de l’XI Setmana dels Rahola és #Rahola23, i la web,bwww.premiscarlesrahola.cat.