Skip to main content

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona acollirà fins al 22 de març, l’exposició “Testimoni fotogràfic. Un reportatge del present gironí”, una mostra fotogràfica  d’Àlex Salcedo i Martí Albesa emmarcada en la Setmana dels Rahola i organitzada per l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM), amb el suport de la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

Amb aquesta mostra es recull l’essència de dos projectes de final del Màster de fotografia de l’ERAM i la Fundació UdG, que brinden l’oportunitat de descobrir, en primer terme, la noció de no-lloc, de la mà d’Àlex Salcedo, i de conèixer les dificultats i les oportunitats de futur dels vells oficis revalorats, com són l’agricultura i la ramaderia, de la mà de Martí Albesa.

Els treballs d’aquests joves fotògrafs, sintetitzats en deu fotografies cadascun, són un testimoni visual del present de les comarques gironines. Àlex Salcedo exposarà “Límits. Espais compartits en l’anonimat”, un projecte localitzat a Cassà de la Selva que documenta espais de contemplació anònima que comparteixen el silenci i la falta d’identitat com a aspectes comuns.

Martí Albesa, en canvi, presentarà “Noves pastures”, un reportatge fotogràfic sobre dos joves emprenedors en l’agricultura i la ramaderia que, més enllà del retrat costumista, esdevé un testimoni de les dificultats i les oportunitats de futur d’uns vells oficis revalorats.

Amb aquest projecte es fa efectiva la voluntat d’implicar la societat gironina en els Premis de Comunicació Carles Rahola, a més de donar l’oportunitat d’apropar-se al món del fotoperiodisme tots aquells que estan estudiant i volen dedicar-s’hi.

L’exposició es va inaugurar el passat divendres 8 de març. L’acte va anar a càrrec de Miquel Bisbe, director de l’ERAM; de Jordi Grau, vicepresident de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i de Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona.