Skip to main content

Guanyadors 2023-2024

Premi al millor projecte de comunicació periodística

Els guanyadors són Àngel Madrià Roura i Josep Playà Maset, per Els últims secrets de Dalí, per la importància que pot assolir aquest treball en el coneixement de la relació de Salvador Dalí i la ciutat de Figueres, coincidint amb el 35 aniversari de la seva mort, el 120 aniversari del seu naixement, i el 50 de  la inauguració del Teatre Museu.

Premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita

La guanyadora és Clara Pedrosa Hernández, per El llegat d’una casa de frontera, publicat a La Mira, un reportatge que suposa una exhaustiva immersió en una història de molts segles de pervivència en el món rural i que posa l’accent en la necessitat de donar veu a espais que tendeixen a la seva desaparició, així com pel treball fotogràfic que l’acompanya. 

Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio

Els guanyadors són Adrià Pujol Cruells, Martí Saguer Capell, Miquel Curanta Girona, Toni Sellas Güell, per Ui, si aixequés el cap, de Ràdio Capital de l’Empordà, un programa que recupera uns personatges referents i populars de la nostra cultura, i que té un gran plantejament a nivell de guió, un gran treball de locució i un gran treball sonor al darrera.

Premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió

El guanyador és Pedro Toro Coll, per Les Bruixes del Futbol, emès dins el programa Esport3, de la CCMA per descobrir els orígens de l’esport femení des d’una perspectiva inèdita, vinculant la història del món local amb la informació d’actualitat, i posant els focus sobre les pioneres d’un tema molt actual.

Premi a la millor fotografia de premsa

La guanyadora és Dolors Gibert Viñolas, per Sequera, perquè en una sola imatge explica l’essència d’una problemàtica molt actual, i la nostra impotència col·lectiva per fer-hi front.

Premi a la millor informació digital

Les guanyadores són Teresa Turiera-Puigbò Bergadà i Neus Aldeguer Turiera-Puigbò, per Els fets del Còrrec del Gavatx. Un episodi de la guerra civil a la Cerdanya, un treball molt ben plantejat d’uns fets poc coneguts que, des d’una perspectiva personal, assoleix una dimensió universal.

Premi a la millor iniciativa de comunicació institucional

El guanyador és Glam Cooperativa de Comunicació i Disseny, per Som de Salt, una iniciativa de proximitat de la Comunalitat Urbana de Salt que incideix directament en el poble que representa, i que té una gran capacitat per reflectir la diversitat de la seva comunitat d’una manera inclusiva, i amb un disseny fresc i original.

Galeria de fotos de l’acte de lliurament dels premis