Skip to main content

XIII Premis Carles Rahola
de Comunicació Local

 

 

Premi al millor projecte de comunicació periodística

Els guanyadors són Anna Teixidor Colomer i Marc Faro Costa per Josep Costa Serra (1898-1976), la mirada  d’una nissaga de majordoms al Castell de Peralada, pel valor històric de treure a la llum una memòria visual desconeguda i pel seu valor inèdit; i per la seva dimensió històrica i antropològica.

Entrega del premi al millor projecte de comunicació periodística

 

Premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita

Els guanyadors són Jordi Grau i Ramió, Tura Soler Pagès, Àgata Guinó Soler, Òscar Pinilla Tortosa, Marta Rodríguez Font, Marina López Pérez i Xavier Pi Compañó per La justícia a examen, publicat a Revista de Girona, un treball molt extens i molt actual, que aborda el tema central des de diversos punts de vista i en fa una anàlisi exhaustiva a través de la col·laboració de diversos periodistes de diferents mitjans.

Entrega del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita

 

Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio

Els guanyadors són Jordi Ros Rué i Martí Masó Juanmiquel per Sense Fronteres. de Ràdio Banyoles, per la seva bona feina de producció i pel seu bon plantejament, que combina diferents punts de vista i permet una bona divulgació. Una manera tranquil·la de difondre viatges i cultures.

Entrega del premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio

 

Premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió

El guanyador és Josep Guardiola Viñolas per Els Set Magnífics, de Vista Alegre a Montilivi, emès a Televisió de Girona, un treball de recuperació documental d’una iniciativa de la societat civil que va més enllà de l’àmbit local, i que recull el testimoni dels diferents protagonistes implicats en el projecte.

Entrega del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió

 

Premi a la millor fotografia de premsa

El guanyador és David Borrat Martos per Incendi forestal al massís del Montgrí, per la plasticitat de la imatge, perquè informa del desastre natural i fa evident la dimensió de l’ésser humà davant la magnitud de la natura.

Entrega del premi a la millor fotografia de premsa

 

Premi a la millor informació digital

La guanyadora és Anna Salvadó pel Mil i una nits de festa al Baix Empordà publicat per Ràdio Capital de l’Empordà/Associació Escola de Ràdio i Periodisme digital de l’Empordà, per ser una feina de documentació aprofundida, fer una molt bona combinació de formats i recuperar la memòria popular; apropant-se a les noves generacions.

Entrega del premi a la millor informació digital

 

Premi a la millor iniciativa de comunicació institucional

La guanyadora és Núria Mayà Mesegué per Llistes de distribució de notícies municipals i d’interès social per Whatsapp d’Ajuntament de Camprodon, una bona iniciativa comunitària amb vocació de servei, que utilitza un canal d’ampli abast que eixampla els canals habituals de comunicació institucional.

Entrega del premi a la millor iniciativa de comunicació institucional

 

Galeria de fotos de l’acte de lliurament dels premis