Skip to main content

El documental Els últims dies de Tom Sharpe a la Costa Brava, guardonat com a millor projecte sobre comunicació en els últims Premis Carles Rahola, es va estrenar el passat mes de juny, al Canal 33 de Televisió de Catalunya.

L’emissió d’aquest treball es va emmarcar dins el programa especial que el canal va dedicar a Tom Sharpe, l’escriptor britànic especialitzat en novel·la humorística que va morir el 6 de juny a Llafranc, població on residia des de la dècada dels noranta. Ara el podeu veure al següent enllaç.

En aquest documental, obra dels gironins Marc Faro, Miquel Àngel Navajas i Anna Teixidor, es mostra el dia a dia de l’octogenari Tom Sharpe durant els últims mesos de la seva vida a la Costa Brava: fent-se fer les sabates a mida a Can Carbonell de Figueres, comprant el tabac a l’estanc del mercat de Palafrugell o reivindicant la sanitat catalana tot veient la posta de sol des del far de Sant Sebastià. El film també deixa veure la complicitat amb la metgessa, secretària i amiga personal, Montse Verdaguer, i algunes mostres evidents de la comicitat amb què ha fet riure milions de lectors de la seva obra.