Skip to main content

Setmana dels Rahola 2014

La segona Setmana dels Rahola va coincidir amb el 75è aniversari de l’afusellament de Carles Rahola, i per això un dels actes principals va ser una taula rodona que va recordar les seves diferents facetes. Les xarxes socials i la tasca diària dels professionals de la comunicació van ser els altres protagonistes d’aquesta segona edició.

La relació entre Twitter i el periodista

La taula rodona «Be Twitter, my friend. Com ha canviat Twitter la manera de comunicar dels periodistes» va donar el tret de sortida a la segona Setmana dels Rahola.

En aquest espai de reflexió, que es va ubicar a l’auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona, hi van participar Xavier Graset, director de L’Oracle, de Catalunya Ràdio; Vicent Partal, director de VilaWeb; Clara Jordan, periodista, i Carlos Sánchez, economista i creador de tuitele. La moderadora va ser la periodista Clara Sánchez-Castro.

Durant l’acte es va posar en relleu la funció de Twitter com a nova eina periodística, les seves possibilitats i els seus límits, i es va donar èmfasi en el canvi propiciat per Twitter en la manera de comunicar dels periodistes.

Una tertúlia en record de la figura de Carles Rahola

«Carles Rahola: l’home, el periodista, el polític» va ser el segon acte de la segona Setmana dels Rahola, el qual va reunir cinc ponents coneixedors de la figura de Rahola des de diferents perspectives. L’objectiu era retre un homenatge al periodista, escriptor, historiador i polític que ha donat nom a aquests premis.

A la tertúlia, moderada pel periodista Jordi Grau, hi van intervenir Narcís-Jordi Aragó, periodista; Joaquim Nadal, historiador; Carles Puigdemont, periodista i alcalde de Girona, i Antoni Solà, pedagog i diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona.

L’exposició fotogràfica «La feina darrere el premi»

Amb l’objectiu d’impulsar els Premis Rahola més enllà de l’acte de lliurament dels guardons, la segona Setmana dels Rahola també va comptar amb una exposició de fotografies fetes per cinc alumnes del Màster de fotografia de l’Escola Universitària ERAM, que es va poder veure a la sala Fita de la Casa de Cultura de Girona.

Alan Balzac, Núria Agustí, Joan Cebrià, Glòria Sánchez i Marc Vidal van seguir el dia a dia dels vuit guardonats de la primera edició dels Premis Rahola amb la intenció de mostrar la seva feina quotidiana.

El resultat va ser una exposició que va mostrar la part més personal dels guanyadors de l’any anterior des d’una vessant periodística, i va quedar palès que l’esforç i el treball diari tenen la seva recompensa.