Oberta la convocatòria de la IX edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya obren la convocatòria de la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Els premis, que tenen com a objectiu fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre informació de tipus periodístic, es divideixen en set categories: projecte de comunicació periodística, premsa, ràdio, televisió, fotografia, informació digital i comunicació institucional. Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del projecte, que té una dotació de 2.000 euros.

Els treballs han d’haver estat publicats, emesos o difosos entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2017, i es podran presentar a la convocatòria fins al dia 10 de gener de 2018.

Igualment, s’obre la convocatòria de la tercera edició de la Beca dels Premis Carles Rahola, que té l’objectiu de fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines i que convoca l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i de la Diputació de Girona.

La Beca dels Premis Carles Rahola, que té dues modalitats: professional i universitària, està dotada amb 3.000 euros . La primera s’atorga a un projecte elaborat per periodistes col·legiats, mentre que la segona es concedeix a un estudiant universitari en el marc del projecte de final del grau o el màster que estigui cursant. En els dos casos, el projecte de la recerca ha de basar-se principalment en els recursos de l’Arxiu Municipal de Girona.

Tot i que en les dues primeres edicions la dotació de la Beca es repartia entre les dues modalitats, a partir d’aquest any seran biennals: un any es convocarà la professional i al següent, la universitària. En aquesta edició, es convoca la beca destinada als periodistes col·legiats.

Us adjuntem les bases completes dels Premis i de la Beca, que també trobareu, igual que el full d’inscripció a cada categoria dels Premis, en el web www.premiscarlesrahola.cat.

S’estrena «Gavarres 365», el projecte guanyador dels darrers Premis Carles Rahola

S’estrena «Gavarres 365», el projecte guanyador dels darrers Premis Carles Rahola

«Gavarres 365», el projecte que va guanyar la darrera edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ―organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes―, ja és una realitat. En un temps rècord, els seus responsables (Marc Sureda i Elena Trullàs, de Notidig; i Jordi Ribot i Joan Castro, d’Iconna) han posat fil a l’agulla i han materialitzat en una web el que fins fa només uns mesos era una idea.

Disset mirades a dotze mesos  Fotografies presentades a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

Disset mirades a dotze mesos Fotografies presentades a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La seu de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l’exposició “Disset mirades a dotze mesos”, una selecció de les 148 imatges que es van presentar a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra –de la qual s’ha editat un catàleg- està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i es pot visitar fins al 30 de juny. Després, passarà a integrar-se al programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona.

Girona celebra el lliurament dels vuitens Premis Carles Rahola de Comunicació Local

Girona celebra el lliurament dels vuitens Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La sala de cambra de l’Auditori de Girona ha acollit el lliurament de la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’acte ha comptat amb una extensa representació del món periodístic, institucional i cultural gironí.

Els guanyadors en les set categories dels Premis han estat els següents:

Patrycia Centeno parla sobre política i moda a la V Setmana dels Rahola

Patrycia Centeno parla sobre política i moda a la V Setmana dels Rahola

La periodista i assessora d’estètica política Patrycia Centeno ha clos aquesta tarda la V Setmana dels Rahola amb la conversa «Americana negra o d’aneguets? Despullem els polítics gironins», que ha mantingut amb el també periodista Jordi Grau a la biblioteca pública Carles Rahola. Durant la tertúlia, Patrycia Centeno ha analitzat la imatge i el llenguatge corporal dels polítics gironins més coneguts.

Patrycia Centeno és llicenciada en periodisme. L’any 2007 va crear www.politicaymoda.com, un blog en què analitza l’actualitat des del punt de vista de la imatge. Ha publicat els llibres Política y moda, la imagen del poder i Espejo de Marx, ¿la izquierda no puede vestir bien? Treballa com a assessora de comunicació no verbal per a formacions polítiques i corporatives i analitza l’actualitat a nombrosos mitjans de comunicació.
@PoliticayModa

Carles Prats parla sobre el seu documental My friend, a la V Setmana dels Rahola

Carles Prats parla sobre el seu documental My friend, a la V Setmana dels Rahola

 Aquesta tarda ha tingut lloc, a l’auditori gran de la Biblioteca Pública Carles Rahola, la projecció del documental My friend, de Carles Prats i Paulí Subirà, que mostra el drama dels refugiats que arriben a Europa i la tasca dels voluntaris que intenten ajudar-los. Després de la projecció, els periodistes Carles Prats i Sònia Cervià han parlat sobre com es va fer el reportatge.

Carles Prats és periodista i conductor del Telenotícies migdia de TV3. Ha estat corresponsal a Brussel·les i a París i enviat especial a diversos països europeus. També és membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya.