Lliurament dels IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La sala de cambra de l’Auditori de Girona ha acollit el lliurament de la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’acte ha comptat amb una extensa representació del món periodístic, institucional i cultural gironí.

Enguany, la categoria amb més participació ha estat —com en altres ocasions— la de fotoperiodisme, amb 50 treballs de 18 autors. La segona categoria amb més participació ha estat la del millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, amb 35 propostes de 28 candidats. El premi Miquel Diumé de Ràdio ha rebut 13 propostes de programes, realitzats per 74 persones. En la categoria d’informació digital i televisió s’han rebut 4 propostes en cada cas, 11 autors pel que fa informació digital i 5 autors de treballs televisius.

Cal dir que el premi al millor projecte sobre comunicació periodística, que és el més ben dotat, amb 2.000 euros, no ha rebut cap proposta i que el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional ha quedat desert per decisió del jurat.

«El vot femení a la premsa de les comarques gironines (1931-1936)» II Beca Rahola

La seu del Col·legi de Periodistes de Girona ha acollit, avui dijous, la presentació del treball «El vot femení a la premsa de les comarques gironines (1931-1936)», amb el qual la periodista Gemma Busquets va guanyar la segona Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col•laboració de la Diputació de Girona i de la Demarcació de Girona del Col•legi de Periodistes de Catalunya.

Gemma Busquests va guanyar l’any passat la modalitat professional de la Beca amb el projecte de recerca «El vot femení a la premsa de les comarques gironines (1931-1936)». I després d’un any de feina, ara presenta el resultat final del seu treball.

Víctor Amela reflexiona sobre el paper del periodisme en «A la contra i en vanguàrdia»

Aquest dimarts, a la biblioteca Carles Rahola, ha tingut lloc la darrera conversa de la Setmana dels Rahola: «A la contra i en vanguàrdia», en què el periodista i escriptor Víctor Amela ha explicat a la periodista i gestora cultural Rosa Gil anècdotes que ha viscut des que es va crear la secció d’entrevistes «La Contra» a La Vanguardia, ara fa vint anys.

La taula rodona «Informar davant del terror» analitza com van tractar els mitjans els atemptats de Barcelona

El debat ha comptat amb la cap de Comunicació dels Mossos, Patrícia Plaja, el fotoperiodista Xavier Jubierre i el doctor en comunicació Xavier Ramon, i ha estat moderat per la periodista Cristina Buesa

De «Què vol dir fer crítica cultural» a informar sobre els atemptats, a la Setmana dels Rahola

Aquest divendres ha tingut lloc la taula rodona sobre crítica cultural «La millor feina del món? Què vol dir fer crítica cultural», que ha anat a càrrec d’Òscar Broc, Anna Pérez, Pep Prieto i Gemma Busquets. En aquesta ocasió la quarta activitat de la Setmana dels Rahola ha tractat sobre els secrets de la crítica.

«De l’1 d’octubre al 155: com ens ho han explicat els mitjans» a la crítica cultural

Ahir al migdia, a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la UdG, va tenir lloc el segon dels actes de la Setmana dels Rahola: el diàleg entre Mònica Planas i Jordi Balló, que van tractar sobre com han recollit els mitjans de comunicació els esdeveniments polítics produïts a Catalunya els darrers mesos. El diàleg, titulat «De l’1 d’octubre al 155: com ens ho han explicat els mitjans», dirigit per la periodista Cristina Valentí, va tractar sobre si els mitjans de comunicació han estat transmissors objectius d’aquests fets o bé hi han pres partit.